Bilverkstad på hjul

Runt om i Sverige finns det en hel del bilverkstäder. De ligger relativt utspridda och även på mindre orter kan man finna större verkstäder som tar sig an de flesta biltyper. Men det är ytterst sällan man har sådan tur att bilen går sönder precis vid en verkstad. Punkteringar och annat sker i regel hemma, eller utefter vägen. Då kan det vara så lagom skönt att veta att en verkstad finns ett par kilometer bort. Med ett punkterat däck kommer man inte speciellt långt. Men allt fler verkstäder börjar också skapa mindre verkstäder på hjul. Det handlar helt enkelt om en bil som är inredd med verktyg och maskiner. Verkstaden på hjul kan inte utföra de allra svåraste reparationerna men enklare saker som däckbyten kan klaras av längs med vägen.

Inredning i verkstadsbilen

Med ett modulsystem kan man inreda sin verkstadsbil på ett sätt som verkligen passar den egna stilen och smaken. Man kan sätta in hyllor, skåp och lådor. Dessutom kan man hänga upp verktygstavlor med krokar för att få än mer förvaring. Med rätt förvaring behöver man inte oroa sig för att verktygen far omkring i bilen och dessutom ligger de säkert om man skulle råka krocka.

I regel är det inte speciellt svårt att montera dit inredningen. Många gånger räcker det med att montera fast lister som de andra komponenterna sedan fästs i.

Verktyg att ha med sig

Det finns en del verktyg som kan vara bra att ha med sig för att man ska kunna avhjälpa olika typer av fel som bilförare kan råka ut för längs med vägen. Det kan till exempel vara klokt att ha olika typer av skruvmejslar, en kniv, fasta nycklar, hylsnycklar och verktyg för att få loss ett däck. Man bör också se till att ha med en bra domkraft och gärna en liten kompressor. De här sakerna kommer man långt med. Att ha med lite extra slangklämmor, kablar och slangar är också bra. Lite kylarvätska och en flaska motorolja är också bra att ha.

Hur syns man på vägen?

Om man behöver arbeta med en bil som står olägligt till är det viktigt att synas. Det kan vara klokt att ställa verkstadsbilen, med påslagna varningsblinkers bakom den bil man arbetar med. Ljuspuckar som blinkar gult syns också bra. Ett gult roterande ljus på bilens tak kan också vara bra att ha. När man arbetar bör man också ha en reflexväst på sig.

Är det lönsamt?

Att ha en bil som kör runt för att reparera skadade bilar kan kosta en del. Dock behöver inte bilen köra runt hela tiden utan det kan handla om att man rycker ut efter samtal från en bilägare till exempel. Många bilägare behöver den här typen av hjälp och det kan vara väldigt uppskattat. Ju fler som behöver tjänsten, desto mer lönsamt blir det.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy