Dyrt att syssla med motorsport?

Funderar du på att börja med någon motorsport? Oavsett om du vill delta som hobby eller försöka satsa på karriär inom en motorsport, kan det vara bra att känna till att dessa sporter kan vara rätt dyra. Speciellt om du vill att det ska leda till en riktig karriär.

Vissa motorsporter är självklart aningen billigare än andra. Men vill du delta i en sport som Formel 1 får du räkna med att det kan kosta en hel del. Vill du däremot syssla med motorsport som fritidsintresse kan det vara bättre att satsa på folkrace, vilket anses vara en aningen billigare sport.

Spara pengar med begagnat

Ett sätt att få tillgång till billigare fordon, verktyg och saker du behöver för att starta med en motorsport är att köpa begagnat. Hos Blinto till exempel kan du hitta en hel del med saker som kan komma bra till hands. Ett tips är att du besöker Blinto då och då, det är nämligen en auktionssida.

Begagnade fordon och prylar kostar många gånger mindre jämfört med nya. Därför är det bäst om du börjar med att leta efter sådant när du är ny inom någon motorsport.

Låna pengar till att börja med motorsport

Många fordon som används måste vara specialtillverkade. Beroende på sport måste de ha en viss motor, däck, vikt och så vidare. Det innebär ofta att du måste bygga ditt eget fordon, vilket i sin tur kommer kosta en hel del.

Du kan givetvis ansöka om ett lån, eller låna från vänner och familj. Men om du endast ska syssla med sporten som hobby, där du inte tjänar några pengar, kan det bli svårt att betala tillbaka. Skulle du börja tävla med sporten och ha det som karriär där du tjänar pengar kan det vara värt att ta ett lån.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy