Formel 1

Om man inte har något emot att lägga ut en hel del pengar på motorsport, och om man vill uppleva flera varv på en bana i hög fart är Formel 1 det man ska välja. Under lång tid har den här sporten varit fylld av prestige och det är i stort sett bara de med lite mer pengar som har kunnat delta i den.

Vilka regler finns det i sporten?

Det finns inte speciellt många regler att rätta sig efter i Formel 1. Den bil som har kört rätt antal varv på banan och kommer i mål först är den som vinner. Ofta kan antalet varv vara omkring 20-50 stycken och under tävlingen får föraren då och då besöka sin depå för att fylla på vätskor, byta däck med mera. Det är inte ovanligt att bilens däck behöver bytas efter varje varv om vädret är varmt och farten är hög.

Banorna och bilen

I Formel 1 har man en lätt bil. Motorn sitter precis bakom sätet, och det finns bara en stol i bilen. Delarna är ofta så lätta som möjligt eftersom att man vill komma upp i en mycket hög hastighet. Banan man använder är asfalterad och ofta erbjuder den bra grepp. Men om det regnar kan det vara halt och då måste man se till att däcken verkligen får fäste.

Kostnader

Att tävla i Formel 1 kostar en hel del. Bilen kostar i inköp ochh dessutom kostar det mycket att byta ut alla de delar som förstörs under tävlingens gång. Ofta har man sponsorer men som ny inom sporten är det ofta svårt att få tag i någon som kan betala för utrustningen.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy