Löstagbara eller uttagbara saker i bilen

När det gäller motorsport finns det också en del utrustningsdetaljer som inte behöver lämnas kvar i bilen eller på fordonet om man säljer det vidare med mera. Men vilka saker rör det sig om egentligen?

Förarens stol

Många gånger kan en förare inom motorsport som handlar om bilar montera in en egen stol i bilen för att sitta riktigt bekvämt. Ryggen, sitsen och nackskyddet ska vara tillverkat i en del och stolen ska vara godkänd av FIA. Stolen ska passa föraren och det ska dessutom vara möjligt att anpassa stolen.

Bältet

Många gånger måste bilen också ha säkerhetsbälten. Även de kan bytas ut för att de ska passa föraren bättre. Bältet ska sitta fast så pass hårt att det håller vid en krock men samtidigt ska man vid en allvarlig olycka kunna skruva loss det med olika handverktyg. Bältet kan ha antingen fyra eller sex fästpunkter och det ska minst finnas axelband samt ett band för midjan. På vissa bälten kan det dessutom finnas remmar för benen. Det är viktigt att man tänker på att bältet ska vara anpassat efter den som kör. Det ska varken sitta för hårt eller för löst när det används.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy