Packa fordonssaker för tävling

Så var det dags för tävling igen. Även om man inte tävlar på hög nivå inom motorsport hör det till att man har med sig i alla fall de väsentligaste sakerna när man ska ut på tävling. Det är inte alltid en mack eller en butik ligger nästgårds till tävlingen och det kan med andra ord vara lite svårt att få tag i saker när man väl är på plats. Men vad är det egentligen bra att ha med sig?

Däck kan det krävas många av

Vid de allra flesta tävlingar i motorsport krävs det att man har med sig flera par däck. Inom sporter som Formel 1 blir däcken ofta utslitna och vid offroad körning är det stor risk att man råkar få en punktering. Om ett däck går sönder och man inte har några nya med sig är tävlingen över. Av samma anledning är det självklart viktigt att man också har med sig domkraft och de verktyg som krävs för att byta däcket.

Extra vätskor

Under ett lopp utsätts fordonet alltid för extra påfrestningar. Tempot är högt, temperaturen kan gå upp och saker kan gå sönder. Just vid de här tillfällena är det viktigt att man ser till att ha med sig extra vätskor till motorn med mera som kan fyllas på vid behov. Det kan till exempel vara klokt att ha med sig lite extra motorolja, kylarvätska och spolarvätska. Behållarna kan få små sprickor och om det då rinner ut lite vätskor då och då kan man snart köra torrt med betydligt allvarligare skador som följd. Genom att åka in i depå eller liknande och fylla på under loppet kanske man i alla fall kan gå i mål.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy