Hur ska man agera vid en olycka?

Om det sker en olycka i ett motorsportsammanhang är det bra att ha lite koll på hur man ska agera. Det kan nämligen skilja sig lite åt beroende på vad som sker, vilken roll man har på banan med mera.

Om man själv sitter och kör

Om man är ute på banan med sin bil eller motorcykel och det sker en krasch kan det vara klokt att låta banpersonalen ta hand om olyckan. Det är dock viktigt att man tar det lite försiktigt när man passerar platsen för olyckan och det är bra om man är uppmärksam på eventuella signaler att stoppa tävlingen. Om en bil börjar brinna och det tar ett tag för banpersonalen att komma fram kan det vara klokt att stanna och försöka hjälpa till.

När man har kört

I de fall man redan har kört sitt eller sina lopp och tittar på tävlingen är det bra att vara beredd att kunna hjälpa till om något händer. Man kan till exempel hjälpa till med att stänga av olycksplatsen, ta undan åskådare och mycket annat.

Om någon är skadad

När det sker en olycka kan det hända att någon skadar sig och det kan vara mer eller mindre allvarligt. Det är viktigt att man kollar över läget och man bör inte flytta någon som kan ha en nackskada om det inte är en brand eller liknande som är mycket livshotande. Ofta finns sjukvårdspersonal som kan ta hand om den eller de skadade och transportera dem akut till sjukhus.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy